Bemutattuk a megzenésített Évszakok verseket

May 09, 2018

Bemutattuk a megzenésített Évszakok verseket

Major Eszter a Napraforgó Könyvkiadó kérésére a dalszövegírásból tekintett ki a gyerekversek irányába, és azóta Kecskés Anna illusztrátorral alkotott Évszakok c. verses leporelló-sorozata már a harmadik évszaknál és a hatodik könyvnél jár.

A kedves, humoros, könnyen memorizálható versek most új formát öltöttek, hiszen a főleg Szlovákiában alkotó, elismert zeneszerző, Dusík Gábor, és az X-Faktorban feltűnt Bereznay Dani segítségével életre keltek és gyerekdalként szólaltak meg a lelkes közönség előtt.

A hallgatóság soraiban ülő gyerekek könnyen megjegyezték a dalok szövegét, és egy-két ismétlés után már Danival és Eszterrel dúdolták az olyan tavaszi témákról írt verseket, mint a fák rügyezése, a madárcsicsergés vagy a biciklizés.

Az éneklést jó hangulatú beszélgetések kötötték össze, a legbátrabb gyerekek pedig maguk is előadhatták a frissen megtanult tavaszi dalokat.

  • Interjú Major Eszterrel

Hogy született meg a megzenésítésről az ötlet?

Igazából ez sok véletlen egybeesésnek köszönhető. Pár hónapja fogalmazódott meg ez a gondolat baráti körben, és ezzel szinte egy időben a kiadó is felvetette, hogy milyen jó lenne megzenésíteni egy-két verset. Aztán már minden ment magától. Úgy néz ki, hogy a zene lépten-nyomon követ.

Egyelőre csak pár dalt mutattatok be, terveztek több verset is megzenésíteni?

Igen, azon dolgozunk, hogy nyáron egy lemezt tudjuk készíteni a gyerekeknek.

Sorban készülnek az új dalok, tavasziak, nyáriak, téliek, és alig várom, hogy az őszi leporellók is megjelenjenek.

Tehát már készen is vannak az őszi versek?

Igen, mindig előre kell dolgoznom körülbelül fél évvel. Ez nem mindig könnyű, egy teljesen másik évszakhoz jól jön a képzelőerő. A nyári verseket télen, az ősziket pedig tavasszal írtam, és éppen most készülnek hozzá az illusztrációk.

Milyen együtt dolgozni már egy éve Kecskés Annával?

Anna egy csodálatos ember, örülök, hogy egymásra találtunk. Annak ellenére, hogy ő Londonban él és főleg e-e-mailben és chaten kommunikálunk, úgy érzem, hogy nagyon jó barátok lettünk.

Milyen terveid vannak még? Esetleg gondolkodtál más témájú verseken, meseíráson is?

Épp a második gyerekemet várom, úgyhogy miközben élvezem az élet minden pillanatát, gyűjtöm az ezzel kapcsolatos verstémákat is. Meseíráson eddig még nem gondolkodtam, de egyre jobban szeretek gyerekeknek írni és egyre több az inspiráció is, úgyhogy ez sem lehetetlen.

Idén lezárul egy korszak, hiszen az őszi leporellókkal együtt már mind a négy évszak kikerül a kezem közül. 

Új lovas meseregény-sorozat indul!

September 24, 2018

Új lovas meseregény-sorozat indul!

Most indítjuk útjára a Szandi meséi sorozatot, amelyben egy aranyos csikó, Szandi keresi a helyét a nagyvilágban. A kedves történetet élettel teli illusztrációk kísérik, felolvasásra vagy első olvasmánynak is tökéletes választás.

UBUKUBU új kalandokra indul!

September 14, 2018

UBUKUBU új kalandokra indul!

Folytatódik Ubukubu zűrkalandja: az iskolakezdést segítő sorozatunk legújabb részében a barátok a Labirintusbolygóra érkeznek, ahol nagy szükségük lesz a tájékozódási képességükre. Vajon kitalálnak-e az útvesztőből? Sikerül-e megmenteniük Gömbvillámot? A gyerekek segítségével egészen biztosan menni fog!

TOP