Itt a farsang!

January 13, 2020

Itt a farsang!

Kezdetét vette a farsangi időszak, ezért ajánljuk figyelmükbe a maszkokkal, jelmezekkel foglalkozó kiadványainkat, hiszen még van idő egy-egy bonyolultabb ötlet kivitelezésére is.

A Kreatív csodák-sorozat Így készíts álarcokat című kötetében számos technikával ismerkedhetünk meg, és ötletet meríthetünk a szuperhősös álarcokon át a csodás állatos maszkokon keresztül a velencei karnevált idéző csodák elkészítéséhez.

Ha a teljes jelmez elkészítéséhez keres praktikus, gyakorlati ötleteket, akkor a Jelmezes versek című kiadványunkat ajánljuk: ebben a kifestőfüzet-formájú kiadványban a legnépszerűbb jelmezek (pl. dinoszaurusz, tulipán, varázsló, boszorkány, tündér, hópehely, űrhajós) megvalósításához találhat konkrét javaslatot az olvasó. A kötet látványtervet ad, felsorolja, mire lesz szükség a jelmezhez, és azt is leírja, hogyan állítsuk össze. Emellett egy-egy verssel is segíti a gyerekeket abban, hogy ők legyenek a farsangi jelmezverseny sztárjai! 

A Mindent tudni akarok-sorozat Ügyes kezek című kötete egy-egy fejezetben ad ötleteket az arcfestés (kutya, macska, szörny, kísértet, nyuszi, pillangó, stb.), a maszkok (sárkány, marslakó, polip (!), farkas, stb.) és a jelmezek (bohóc, hátrafelé néző ember, denevér, csontváz, szuperhős/nő, stb.) elkészítéséhez, sőt, akár saját magunk készítette ékszerekkel is feldobhatjuk a jelmezünket, ha felhasználjuk a kötet ötleteit.

Aki viszont egyszerűbben szeretné megünnepelni a farsangot, annak a Maszkabál-köteteket ajánljuk, melyekben kötetenként 32 darab állatos vagy virágos, kitéphető, körbevágható, kiszínezhető, felmatricázható maszkot találhatnak - ezek akár egy osztály vagy ovis csoport számára is kitűnő elfoglaltságot adhatnak mondjuk technikaórán. 

Új kötettel bővül a Szandi meséi-sorozat!

March 18, 2020

Új kötettel bővül a Szandi meséi-sorozat!

Népszerű sorozatunk, a Szandi meséi már a hetedik köteténél tart. Ez a kedves regényfolyam első olvasmánynak is kiváló, bájos és tanulságos története minden lórajongónak kötelező olvasmány :)

Új kötetekkel bővült a Klasszikusok magyarul-angolul sorozat

March 10, 2020

Új kötetekkel bővült a Klasszikusok magyarul-angolul sorozat

Két új kötettel bővült népszerű sorozatunk, a Klasszikusok magyarul-angolul. Ezúttal Robinson Crusoe és A rejtelmes sziget történetével ismerkedhetnek meg az olvasók magyar és angol nyelven.

TOP