UBUKUBU új kalandokra indul!

September 14, 2018

UBUKUBU új kalandokra indul!

Folytatódik Ubukubu zűrkalandja: az iskolakezdést segítő sorozatunk legújabb részében a barátok a Labirintusbolygóra érkeznek, ahol nagy szükségük lesz a tájékozódási képességükre. Vajon kitalálnak-e az útvesztőből? Sikerül-e megmenteniük Gömbvillámot? A gyerekek segítségével egészen biztosan menni fog!

Tavaly ősszel jelent meg az Ubukubu zűrkalandjai-sorozat első része, ahol a kockafiú új barátokat szerzett, és együtt sikerült meggyőzniük a rettegett Űrszörnyűt arról, hogy mindenkinek, így neki is van különleges képessége. A segítségükre induló hadak egyik vezére, Gömbvillám azonban eltűnt út közben, ezért Ubukubu, Memó, Pilla és Számtalan Szárnyú elindulnak, hogy megkeressék őt az utolsó helyen, ahol látták: a Labirintusbolygón. 

Azonban ennek a bolygónak nem véletlenül van rossz híre galaxis-szerte, ugyanis aki egyszer bemerészkedik a bolygó útvesztőibe, többé nem kerül ki onnan... Szerencsére egy vidám kis nép, a világűrgék pont ezen a bolygón telepedtek le, így a barátok segítséget kapnak a tájékozódáshoz, ám hamar rá kell döbbenniük, hogy a küldetés sokkal bonyolultabb annál, mint gondolták: gonosszá változott feltalálók, varázsmedálok és átváltoztatott világűrgék között kell megtalálniuk az igazságot, hogy hazajuttassák Gömbvillámot... és saját magukat. 

A sorozat az iskolakezdés és az első iskolai évek során felmerülő, általában problémás részterületek fejlesztésében segít az 5-8 éves gyerekeknek: az érdekes meseregénybe olyan próbáknak nevezett feladatokat ágyaz, amelyek fejlesztik az adott részterületet (legyen ez a figyelem, koncentráció vagy a térbeli tájékozódás képessége), így a gyerekek észrevétlenül gyakorolnak, fejlődnek. A kötet betűtípusa úgy lett kiválasztva, hogy segítse az olvasási nehézségekkel küzdő gyerekek önálló olvasását. 

Író-olvasó találkozó Major Eszterrel a Fókusz Könyváruházban

November 20, 2018

Író-olvasó találkozó Major Eszterrel a Fókusz Könyváruházban

2018.11.23-án 17. órától szeretettel várunk mindenkit a Fókusz Könyváruházban, ahol Major Eszterrel, a Napraforgók gyereklemez szövegírójával és énekesével találkozhatnak. Az eseményen a lemez dalaiból Bereznay Dani énekel.

Napraforgók - megjelent Major Eszter és barátai cd-je!!!

November 16, 2018

Napraforgók - megjelent Major Eszter és barátai cd-je!!!

Az Évszakok megszólalnak! Major Eszter, az Évszakok leporelló-sorozat szerzője és barátai, többek között Szekeres Adrien, Völgyesi Gabriella, Kocsis Tibor, Kökény Attila és fia, valamint Csipa keltik életre a dalokat. A lemez cd-tokban és könyvcsomagban is rendelhető a webshopunkban.

TOP