GYEREKHÓNAP - ma a tördelőstúdió ajánl

Mindig is tudni akarták, mit gondolnak a könyvekről azok, akik készítik? A GYEREKHÓNAP keretében most mindennap más kollégánk mutatja meg a kedvencét, és azt is elmondja, miért ajánlja az olvasóknak. Ráadásul az ajánlott kötet aznap 50%-os kedvezménnyel rendelhető meg itt, a webshopunkban.

Ma a szalaydesign stúdió ajánlja a kedvenceit:

 

2021.05.10. 10:35

Szalay Éva és Gábor tördelők ajánlása

 

Már több mint tíz éve kezdődött a Napraforgó Könyvkiadóval a munkakapcsolatunk. Rengeteg szebbnél-szebb munkával találkoztunk az évek során. Nagyon nehéz közülük olyat kiválasztani ami különösen a szívünkhöz nőtt, mert a legtöbb általunk tördelt „Napraforgós” kötet ilyen.

Az összes kötet tördelése és grafikai megoldásai szakmailag is nagyon szép feladatok, sokszor olyan kihívásokkal és rengeteg fejtöréssel – a különleges nyomdai megvalósításoknak köszönhetően – amilyennel eddig nem találkoztunk. A kész könyvek:  szemet gyönyörködtetőek, némelyik zenél, formára vágott, sok  matricás, nyitogatható, kiemelkedő elemei vannak, illatosak, különleges megoldású karácsonyi kötetek, varázstoll és -ecset van mellékelve... Mindig izgatottan várjuk és  örömmel vesszük kézbe a kinyomtatott kész példányokat.

Ketten tördelünk a kiadónak – talán megengedhető, hogy több sorozat egy-egy kötetét és 2 olyan kötetet emeljünk ki, amit nagy nehezen tudtunk csak kiválasztani, a sok kedvenc közül.

A listánkba nem kerültek bele olyan kötetek, amik tankönyvként is megállnák a helyüket, vagy azok a karácsonyi kötetek, kifestők és egyéb könyvek amiket nagy kedvvel csináltunk, de határt kellett szabni a válogatásnál. 

A sorozat kötetek legtöbbje fiúknak és lányoknak, anyukáknak és apukáknak egyaránt jó szórakozás, mi mindegyiket olvastuk és alig vártuk a folytatást. Valamelyik sorozat befejeződött van amelyik még folytatódik. Az ismeretterjesztő kötetek mindegyike a szülőknek szintén ajánlható, és sokszor elcsodálkozunk, hogy mennyi  mindent tanulhatunk még mi is.

A Kiadó munkatársai is rendkívüli munkát végeznek a fordításaikkal és a szövegek szerkesztésével, meg merjük kockáztatni, hogy nekik köszönhetően még izgalmasabb és olvasmányosabb lesz minden kötet.

Egyik nagy kedvencünk a Kis felfedezők: Imádjuk a sorozat összes kötetét. Családunkban nagy sikere van kisebbeknél és nagyobbaknál is J