Indul a GYEREKHÓNAP!

Mindig is tudni akarták, mit gondolnak a könyvekről azok, akik készítik? A GYEREKHÓNAP keretében most mindennap más kollégánk mutatja meg a kedvencét, és azt is elmondja, miért ajánlja az olvasóknak. Ráadásul az ajánlott kötet aznap 50%-os kedvezménnyel rendelhető meg.

Ma az ügyvezető igazgató, Lukács Bernadett osztja meg a gondoltait és a kedvenc kötetét: 

2021.05.19. 07:06

Egy gyerekkönyvkiadóban az év összes hónapja gyerekhónap, minden napja gyereknap, hiszen abban a kivételes helyzetben vagyunk, hogy a munkánk során is folyamatosan a gyerekek körül forog a világ.

Május elején a gyereknap közeledtével kicsit elgondolkodtunk, hogy a rengeteg könyv közül, amit az elmúlt 16 évben kiadtunk, mik is voltak azok, amelyek a legjobban a szívünkhöz nőttek. Mindannyiunknak megvannak a személyes kedvencei, ezeket szeretnénk megosztani veletek a gyereknapra való készülődés során.

Kiadóvezetőként kezdem is a sort Ubukubuval zűrkalandjaival.

A könyvek szerzője Porzsolt Ami fejlesztőpedagógus, aki rengeteg gyereknek segített a munkája során a tanulási nehézségek leküzdésében. Szülőként sajnos én is megtapasztaltam, hogy ami az egyik gyereknek könnyen megy, mint a karikacsapás, a másiknak küzdelem. Szerencsére, ha időben segítünk, sok gyakorlással ezek a nehézségek leküzdhetők. De hogyan lehet nap, mint nap a gyerekeket rávenni a pluszmunkára, a gyakorlásra – no ebben segít Ubukubu, az interaktív mesekönyvek főszereplője, aki Barangolójával útra kelve mindenféle galibába keveredik az űrben, miközben Űrszörnyű elől menekül. Barátokat szerez, akik különleges képességekkel bírnak, és akiknek a segítségével a próbatételeket teljesítve végül célba ér. Ezeket a próbatételeket a kis olvasók is teljesíthetik, így a játékos feladatok megoldásával maguk is a történet részesévé válnak, miközben észre sem veszik, hogy tulajdonképpen tanulnak, gyakorolnak.

A rengeteg kézirat közül, amit folyamatosan kapunk a szerzőktől, engem elsősorban a történet szórakoztató nyelvezete ragadott magával, így a kéziratból könyvek születtek, amiket szívesen ajánlok minden gyereknek és szülőnek, aki egy érdekes és rendhagyó olvasmányra vágyik.