Szívünk rajta ajánlást kapott a Sziasztok, érzelmek!

A legjobb gyerekkönyveket összgyűjtő Szívünk rajta-program ebben a hónapban a Sziasztok, érzelmek! című kötetünket ajánlja az olvasók figyelmébe: "Olyan kultúrában élünk, ahol az érzelmeket nem tudjuk igazán jól felismerni (sem a sajátunkat, sem a másokét), megélni őket pedig nagyon nem szabad. Ez az édesen és gazdagon illusztrált könyv mindkettőben segít." Köszönjük! 

2021.02.03. 10:00

Az érzelmek felismerése és megfelelő kezelése nagyon fontos képesség, különösen gyerekkorban. Amikor azonban a szülők megpróbálják elmagyarázni az érzelmeket a gyerekeknek, hajlamosak a felnőttek szókincsét, érvrendszerét használni, így az üzenet gyakran nem ér célba.

A Sziasztok, érzelmek című kötetben a felnőttek külső szemlélőként jelennek meg, a történetek főszereplője két gyermek. Bálint és Hanna testvérek, a szüleikkel és a nagyszüleikkel élnek. Hétköznapi történeteikben az olvasó felismerheti a különböző érzelmeket, mint a boldogságot, az irigységet, a dühöt vagy a féltékenységet. Ebben a történetekben elhelyezett kis ikonok is segítenek, mert ezeken a pontokon a felolvasó nagyok és a mesehallgató kicsik együtt dönthetik el, vajon éppen milyen érzelmek dúlnak a főhősökben, így maguk is megtanulják felismerni őket.

Remek közös élmény lehet a történetek felolvasása és a szereplők érzelmeinek felismerése. Egy-egy nehezebb szituációban is segítséget nyújthat a könyv: te is éreztél már úgy, mint most Bálint? Szerinted mit érez most Hanna? Vegyék kézbe ezt a remek kötetet, és tanuljanak együtt az érzelmekról.