Új kötetek az Olvass velünk! sorozatban

Szintenként négy új címmel, így összesen 16 olvasmánnyal bővült az Olvass velünk! sorozat. Ez a népszerű sorozat a kezdő vagy nem eléggé gyakorlott olvasóknak kínál lehetőséget arra, hogy fejlesszék magukat, a betűkkel még éppen csak ismerkedők szintjétől a nagy klasszikus olvasmányok illusztrált, egyszerűsített szövegű kötetekig. 

2022.07.30. 12:00

Az Olvass velünk-sorozat első szintje a betűkkel éppen csak ismerkedő gyerekeknek kínál egyszerű olvasmányokat, amelyekkel gyakorolhatják új tudományukat. Az új kötetek között két klasszikus mesét (Óz, a nagy varázsló és Bambi) valamint két modern, mai mesét (Dinó a házban, Sárkány a házban) találhatnak az érdeklődők.

A második szinten kicsit nő a terjedelem, bonyolultabb mondatok is színesítik a szöveget, így fejlődhetnek a kis olvasók, és sikerélményt is szerezhetnek ("Egyedül elolvastam egy könyvet!"). Az új kötetek között van ismeretterjesztő, modern mese, klasszikus mesegyűjtemény és viccgyűjtemény is.

A harmadik szinten elkezdődik a bevezetés a klasszikus irodalomba: ezek az olvasmányok már az általános műveltséghez tartoznak, ezért a tartalmukat, szereplőiket illik ismerni. Ezekben a szépen illusztrált, egyszerűsített kötetekben a gyerekek maguk is elkalandozhatnak Verne, Dickens vagy Puskin világába.

A negyedik szinten a tényirodalom mellett folytatódik az ismerkedés a klasszikus irodalommal is, hogy kedvet kapjanak arra, hogy egy szép napon a kezükbe vegyék az eredeti Ivanhoe-t, elolvassák az Üvöltő szeleket vagy Az utolsó mohikánt is.