Új sorozat! A mi csapatunk

A mi csapatunk ifjúsági regénysorozat egy maroknyi problémás gyerek "megszelídítésére" tett kísérletről szól. Minden iskolában vannak nehezen kezelhető tanulók, akik pokollá teszik a többiek életét. Egy nap a Tölgyliget Általános Iskola igazgatója úgy dönt, hogy a sport segítségével próbál célt adni nekik, és a terve megvalósítására a fiatal iskolapszichológust, Gustavót szemeli ki. Egy gond van csupán: Gustavónak lövése sincs a sportokról, és a gyerekekkel is meglehetősen tapasztalatlan... Hogyan lesz ebből A mi csapatunk? Erről szól ez a hatkötetes sorozat. 

2021.06.01. 11:50

A mi csapatunk hat kötetében a Leopárdok fejlődését követhetjük nyomon  Az első meccstől A döntő összecsapásig. 

Az első meccs a csapat létrejöttéről szól: az első próbálkozásokról arra, hogy ezek a problémás gyerekek igazi célt kapjanak, amelyért harcolniuk is kell, s közben megszabaduljanak a rossz szokásaiktól. Persze a gyerekek átlátnak a szitán, ezért Gustvónak, a pszichológusból lett edzőnek nincs könnyű dolga velük, ám végül ráéreznek az elvégzett munkát kísérő siker örömére. 

A második kötet Egy hihetetlen nap krónikája. A problémás gyerekekből alakult Leopárdok csapatát az igazgató meg szeretné jutalmazni, ezért elmehetnek egy stadiontúrára, ahol váratlanul életük kalandjába keverednek. Hova tűnhet nyom nélkül öt gyerek egy stadionban? Valóban elcsavarogtak - ahogy azt mindenki gondolja - vagy valami egészen elképesztő véletlenek során egy világsztár villájában találják magukat, ahol cseppet sem szívesen látott vendégek? Vajon megszelíditik-e az öntelt hírességet, vagy a nap a rendőrségen ér véget? 

A harmadik kötetben egy edzőtáborozás eseményeit követhetjük végéig. A Tölgyliget két focicsapata rivalizálni kezd egymással, ezért az edzők egy közös edzőtáborral szeretnék kihúzni a konfliktus méregfogát. Ám az önfejű kapitányok nem könnyítik meg az edzők dolgát, ráadásul a lepukkant tábor is tartogat hátborzongató meglepetéseket... Para az edzőtáborban! 

A negyedik kötetben a gyerekek betekintést nyerhetnek a felnőttek gondjaiba: az iskola a csőd szélére került, alighanem be kell zárni. Ám a Leopárdoknak eszük ágában sincs beilleszkedni egy új iskolába most, hogy egészen jól érzik magukat a Tölgyligetben, ezért mentőakcióba kezdenek: egy tévéshow, az Ez kell nekünk! fődíjával akarják megmenteni az iskolát. Sikerül-e a tervük, vagy a Tölgyliget bezár? 

Az ötödik kötetben a Leopárdok nemzetközi sikerekre vágynak: el akarnak indulni a Junior Pro bajnokságon. Csakhogy a nevezés tetemes költségekkel jár, amelyet nem minden család engedhet meg magának. Ezért szponzor után kell nézniük, és akad is egy megfelelő személy, de a gyerekeknek hamarosan rá kell döbbeniük, hogy mindennek ára van... A Kalandos Európa-bajnokság izgalmas történetét a sorozat ötödik kötetében olvashatják el a gyerekek. 

A sorozat zárókötetében a Leopárdok megküzdhetnek az iskola hivatalos képviseletéért a suli csapatával. Az összecsapást természetesen nem csak a pályán vívják meg, a csata végkimenetelének befolyásolására előkerülnek nemes és nemtelen eszközök is. Ráadásul két új tanuló érkezése is bonyolítja a történetet: melyik csapat szerzi meg a jobb játékost? A döntő összecsapás minden kérdésre választ ad.