Újdonságok a tengerről, az űrről és az állatok különös szokásairól

Az Atlasz az óceánokról lenyűgöző betekintést nyújt a legnagyobb vizek világába, Az űr enciklopédiája az alapoktól kezdve az érdekességeken át a legújabb kutatásokig mutatja be a galaxisokat, míg Az építkező állatok az állatok különös szokásaiba vezeti be az olvasót. 

2022.11.09. 12:00

Nem az ember az egyetlen élőlény, amely képes olyan helyet kialakítani magának, ahol biztonságban töltheti a napjait. Az állatvilág számos lakója épít magának sokszor nagy és bonyolult menedéket, és ehhez rendkívüli képességek szükségesek. Az állatvilág építőmesterei sokféle méretűek vagy alakúak lehetnek, és a világ számos pontján fellelhetőek. Nagyon elszánt lények: rágnak, ásnak, alagutat építenek, terveznek és díszítenek. Olyan is akad, amely maga állítja elő az építkezéshez szükséges anyagot. Ez a kötet lenyűgöző utazásra invitálja az olvasót, aki felfedezheti, mennyi élőlény képes megváltoztatni az élőhelyét, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a környezetéből.

Az emberiséget ősidők óta foglalkoztatja az űr rejtélye. Ha felnézünk az égre, ugyanazok a kérdések fogalmazódnak meg bennünk nemzedékek óta: Hogyan keletkeztek a csillagok? Hogyan jött létre a Nap? És a Hold? Hol a mi helyünk az univerzumban? Az űr enciklopédiájában lenyűgöző utazásra hívunk: ismerd meg velünk az űrt, a felépítését, az alkotóelemeit, keletkezésének és kutatásának történetét. Sőt, még azt is megtudhatod, milyen az élet az űrben. Merülj el ebben a csodákkal teli világban!

A Föld kontinenseit öt óceán mossa, amelyek mind kapcsolatban állnak egymással, és elfoglalják a felszín 71%-át. Innen ered az élet, rengeteg lakója van a mikroszkopikustól a hatalmas méretűig, rétegei a napfényestől a mélysötétig terjednek, és már érezhető rajtuk a klímaváltozás hatása. Az Atlasz az óceánokról elképesztő utazásra invitálja olvasóját. Bemutatja az óceánok élővilágát, érdekességeit, térképeivel és illusztrációival közel hozza ezt a csodálatos világot, amelyből minden élet ered itt, a Földön.