Újdonságok kicsiknek

Legújabb kiadványainkkal a legkisebbeket szoktathatjuk hozzá a könyvek használatához: az Állítsd össze! köteteivel istállót és tűzoltóállomást rakhatnak össze, a Nézd, itt a bagoly / cica sötétben világító köteteiben az éjszakai állatok életéről olvashatnak, míg a 101 színes kép köteteivel színes-képes szótárt adhatunk a kezükbe.

2021.09.14. 12:00

A kicsik könyvhez szoktatása fontos feladat, hiszen ha szeretik kézbe venni, lapozgatni, nézegetni a korosztályuknak megfelelő könyveket, akkor nagyobb valószínűséggel fognak később könyvet venni a kezükbe, és könnyebb lesz olvasóvá nevelni őket. Újdonságaink éppen ezt a célt szolgálják: a legkisebbek számára kínálunk olyan köteteket, amelyekkel jó barátságot köthetnek, így továbbvezethetik őket előbb a mesék, majd a komolyabb olvasmányok felé.

Az Állítsd össze! köteteiben a tűzoltóállomás és az istálló életébe nyerhetnek betekintést a gyerekek - a szó szoros értelmében, hiszen a lapozóból egy kis házikó állítható össze, ablakokkal, ajtóval, így a gyerekek továbbszőhetik a történetet, új kalandokra küldhetik a kötetek szereplőit, vagy akár a saját játékaikkal is benépesíthetik a házat. 

A Nézd, itt a... kötetek ezúttal az éjszakai állatok világába kalauzolják el a kicsiket. A sötétben világító borítók különleges hangulatot adnak a könyveknek, amelyek a bagoly és a cica mindennapjairól szólnak. 

Az 101 színes kép köteteivel az első tematikus szótárt adhatjuk a kicsik kezébe: a vadon élő állatokról, a gépekről vagy a tanyáról szerezhetnek ismereteket a színes képek és rajzok segítségével.