Általános Szerződési Feltételek

     

Általános Szerződési Feltételek

I. A Szolgáltató

A www.napraforgokiado.hu webáruház üzemeltetője a Napraforgó Könyvkiadó (továbbiakban: Szolgáltató).

A Szolgáltató adatai:

Név:

Napraforgó 2005 Könyvkiadó és Kereskedelmi Kft.

Székhely/telephely/levelezési cím:

1047 Budapest, Baross u. 91-95. 6/B

Telefon:

+36-1/272-1313

Fax:

+36-1/272-1312

e-mail:

napraforgo@napraforgokiado.hu

weboldal:

www.napraforgokiado.hu

Adószám:

13514864-2-41

Cégjegyzékszám:

01-09-739238

Csomagküldési engedélyszám:

6940/2018

Bankszámlaszám (HUF):

11600006-00000000-14935761

IBAN (HUF):

HU45 1160 0006 0000 0000 1493 5761

Bankszámlaszám (EURO):

11600006-00000000-14935950

IBAN (EURO)

HU83 1160 0006 0000 0000 1493 5950

SWIFT kód:

GIBAHUHB

Képviseli:

Lukács Bernadett, ügyvezető

 

II. A Szolgáltatás igénybevétele

Regisztrációjával és megrendelésének leadásával Ön adás-vételi szerződést köt Szolgáltatóval, mint vevő (továbbiakban Vevő), egyúttal elfogadja Szolgáltató Általános Szerződési Feltételeit.

 1. A szerződés tárgya: 
  A szerződés tárgya a www.napraforgokiado.hu weboldalon működtetett webáruházban rögzített és rendelhető státuszban lévő valamennyi árucikk, továbbiakban Termék adás-vétele
 2. A termék:
  Szolgáltató garantálja, hogy csak szerzői jogilag rendezett, a magyar és EU-s jogszabályok és minőségbiztosítási szabványok által meghatározott minőségű Terméket ajánl fel eladásra Vevőnek. A termékek pontos leírása, adatai, a mindenkori érvényes fogyasztói ára az adott termék adatlapján található.
 3. A regisztráció:
  A vásárlási folyamat részeként Vevő regisztrálhat Szolgáltató weboldalán, de ez nem kötelező. Szolgáltató Vevő adatait az Adatvédelmi Szabályzatban – amely nyilvánosan elérhető Szolgáltató weboldalán – található, az aktuális jogszabályi kötelezettségeknek megfelelő irányelveknek megfelelően tárolja és használja.
 4. A megrendelés:
  Vevő a weboldalon kiválasztott Terméket/Termékeket a kosárba helyezi, a megrendelés teljesítéséhez szükséges adatok megadását követően a megrendelését véglegesíti, elküldi Szolgáltatónak. A megrendeléseket Szolgáltató egyedi megrendelési számon tartja nyilván.
  Vevő teljes körű felelősséggel tartozik minden olyan megrendelésért, amely során felhasználónevét és belépési kódját használták, kivéve, ha adatai illetéktelen kezekbe kerültek.
 5. A vételár és a fizetés:
  A Termékek adatlapján megtalálható az egyes Termékek áfával növelt érvényes fogyasztói ára (eredeti ár), amelyből Szállító egységesen 15%-os alapengedményt ad. Az egységes alapengedményen kívül Szolgáltató egyes Termékekre, Termékcsoportokra időszakos akciós árat ajánlhat Vevő részére.

  Termékeknél megjelenő árinformációk, illetve a megnevezések definíciói:

  Eredeti ár: könyvre nyomtatott kedvezmény nélküli ár

  Online ár: a weboldalunkon leadott rendelésekre érvényes ár

  Bevezető ár: az első megjelenéskori kedvezményes ár

  Előző akciós ár: az előző 30 nap legalacsonyabb ára


  Vevő a vásárlás folyamán kiválasztja a szállítási módtól függően a fizetési módot, mint utánvétes vagy bankkártyás fizetési mód valamelyikét.

Bankkártyás fizetés részletek: SIMPLPAY - ONLINE FIZETÉSI RENDSZER – Fizetési tájékoztató

 1. Adattovábbítási nyilatkozat bankkártyás fizetés esetén:

Vevő tudomásul veszi, hogy a Napraforgó 2005 Kft. (1047 Budapest, Baross u. 91-95.) adatkezelő által a www.napraforgokiado.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft., mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: név, email cím, telefonszám, számlázási adatok, szállítási adatok. Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff  

 1. A számlázás:
  A megrendelés elküldését követően Szolgáltató e-mailben megküldi a vásárlásról készült számlát, ami egyben a megrendelés visszaigazolása. A számlát ezen kívül nyomtatott formában is megkapja Vevő a megrendelt Termékeket tartalmazó csomagban. 
 2. Szállítási feltételek és határidők, személyes átvétel:
  Vevő a vásárlás folyamán kiválasztja a szállítási módozatok valamelyikét, amely lehet házhozszállítás, átvételi pontra történő szállítás vagy személyes átvétel.

  -    Házhozszállítás:
  A Vevő által megadott címre a Szolgáltatóval megbízásos jogviszonyban lévő futárszolgálat (továbbiakban Szállítmányozó) 1-5 munkanap alatt szállítja a megrendelt Termékeket. A csomag átadásának meghiúsulása esetén Szállítmányozó egy alkalommal újra megkísérli a csomag kézbesítését, azonban ha másodszorra sem jár sikerrel, a csomagot visszaszállítja Szolgáltatónak. Ebben az esetben vevői ellállás történik. Részletek: 11. Ellállási jog.
  A szállítást Szállítmányozó hétköznapokon és munkaidőben teljesíti, figyelembe véve Vevő megrendelése során írásban jelzett kéréseit.
  A Megrendelés szállításának várható időpontjáról Vevő e-mailben értesítést kap.

  -    Csomagpontra, csomag automatába történő szállítás:
  Csomagpontra (Pick Pack Pont, MPL PostaPont, Postán maradó) vagy csomag automatába (MPL Csomagautomata, Foxpost)  történő szállítás esetén a megrendelés 2-5 munkanap alatt érkezik meg a kiválasztott csomagpontra. A csomag megérkezésekor Szállítmányozó sms-ben vagy e-mailben értesítést küld vevőnek, hogy a csomag átvehető. A csomagot 5 munkanapon belül lehet átvenni Pick Pack Pontra, MPL Postapontra küldött, vagy postán maradó csomag esetén. Csomagautomatába küldött csomagnál, az automatába történt elhelyezéstől számítva MPL csomagautomata esetén 2 napon belül, Foxpost automata esetén 3 napon belül lehet átvenni a csomagot.

   

  Személyes átvétel a kiadó raktárában: Személyes átvételre a 1047 Budapest (Újpest), Baross u. 91-95. 6/B. (Alukönig ipari parkon belüli) címen található nagykereskedelmi raktárunkban van lehetőség, hétfőtől csütörtökig 8-16 óra között, pénteken pedig 8-13 óra között. A megrendelést vásárláskor online bankkártyás fizetéssel vagy előre utalással lehet fizetni. Amikor a rendelést Szolgaltató összekészítette, és előre utalás esetén a vásárlás összege megérkezett Szolgáltató bankszámlájára, akkor Szolgáltató e-mailben értesítést küld, hogy a rendelés átvehető. 

   

 3. A szállítás költsége:
  A szállítási díjak 9.999 Ft rendelési összegig: házhozszállítás esetén 1.990 Ft, csomagpontra vagy MPL csomagautomatába szállítás esetén 1.690 Ft, foxpost csomagautomatába szállítás esetén 1.490 Ft. Kedvezményes szállítási díjak 10.000-14.999 Ft rendelési összegig: házhozszállítás esetén 1.690 Ft, csomagpontra vagy MPL csomagautomatába szállítás esetén 1.390 Ft, foxpost csomagautomatába szállítás esetén 1.190 Ft. Utánvétes fizetés választása esetén a szállítási díjhoz 300 Ft fizetési mód költség adódik. 15.000 Ft-ot meghaladó megrendelés és személyes átvétel esetében a szállítás ingyenes!

 4. A teljesítés:
  Szolgáltató mindent megtesz annak érdekében, hogy a webáruházban megrendelt termékeket mind mennyiségben, mind minőségben, kifogástalan állapotban és határidőben leszállítsa Vevőnek. A megrendelés teljesítésének napja megegyezik a megrendelés napjával, az átvétel napja pedig megegyezik a megrendelt csomag kézbesítésének, illetve a csomag személyes átvételének napjával.

  Amennyiben Szolgáltató akadályoztatva van a megrendelés teljesítésében, úgy arról Vevőt e-mailben és/vagy telefonon haladéktalanul értesíti. Bankkártyás megrendelés, vagy banki előre utalás esetében az előre kifizetett vételárat Szolgáltató visszatéríti Vevőnek.

  Amennyiben a megrendelés teljesítése Vevő hibájából hiúsul meg, és Vevő kéri a csomag újbóli kiszállítását, a szállítási költség Vevőt terheli még abban az esetben is, ha a megrendelt Termékek vételára meghaladta a 15.000 Ft-ot.
 5. Elállási jog:
  Vevő jogosult elállni a megrendeléstől az alábbi esetekben:
  -    a megrendelés és a csomagfeladás között eltelt időszakban indoklás nélkül bármikor,
  -    a csomag átvételét követően 14 naptári napon belül indoklás nélkül bármikor,
  -    a csomag átvételét követően 14 naptári napon túl indoklással, amennyiben a Szolgáltatónak felróható hibát, hiányosságot tapasztal a Termékben.

-  Amennyiben Vevő elállása úgy történik, hogy a csomagot nem veszi át, úgy a kiszállítás- és a visszaszállítás költségét Szolgáltató Vevőnek felszámíthatja az alábbiak szerint:

Az eredeti szállítási költség, melynek ingyenessége vagy csökkentett mértéke, az átvétel hiánya miatt megszűnik: házhozszállításnál bruttó 1.990 Ft, csomagpontra vagy csomag automatába küldött csomag esetén bruttó 1.690 Ft.

(Ez az összeg nem számítható fel, amennyiben ezt a Vevő bankkártyás fizetéssel megfizette a rendelése részeként.)

Visszaszállítás díja Szolgáltató raktárba: bruttó 1.690 Ft.

Házhozszállítás esetén összesen bruttó 3.680 Ft, átvételi pontra történő szállítás esetén összesen bruttó 3.380 Ft.

- Minden más indoklás nélküli elállás esetében a visszaszállítási költség Vevőt terheli, illetve a visszaszállítás Vevő feladata. Utánvéttel feladott postai csomagot Szolgáltató nem vesz át.

 1. A reklamáció:
  Amennyiben Vevő a csomag átvételét követően akár mennyiségi, akár minőségi hibát tapasztal a megrendelt Termékekben, vagy nem az általa megrendelt Termékeket szállította neki Szolgáltató, az alábbi módon jelezheti kifogását Szolgáltatónak:
  -    a napraforgo@napraforgokiado.hu címen e-mailt küld Szolgáltatónak, amiben megírja észrevételeit,
  -    Szolgáltató által megadott telefonszámon (+36-1/272-1313), hétköznap és munkaidőben tájékoztatja Szolgáltatót a tapasztalt hibáról.
  Szolgáltató köteles a szállítási hibát saját költségén javítani, azaz csereterméket biztosítani. Amennyiben ebben akadályoztatva van – pl. minden raktáron lévő termék ugyanazzal a hibával rendelkezik, vagy elfogyott az eredetileg megrendelt termék, stb., köteles a vételárat Vevőnek visszatéríteni. Vevő nem köteles elfogadni a csereterméket, ekkor az indoklással való elállás esetében érvényes szabályok az irányadóak (II/11. pont).

III. Vegyes rendelkezések

 

Szolgáltató nem vállal felelősséget a késedelmes teljesítésből, a nem teljesítésből, vagy a szolgáltatás leállásából, illetve Vevő által rosszul megadott adatokból eredő károkért.

Szolgáltató a webáruház működtetésére, a webáruház tárhelyének biztosítására alvállalkozót vesz igénybe: Creartwork Kft., www.creartwork.hu

Szolgáltató tájékoztatja Vevőt, hogy az általa alkalmazott információs rendszer biztonsági foka rendszeres adminisztrátori felügyelet alatt álló rendszer. Amennyiben Vevő regisztrált Szolgáltató weboldalán, számára biztonsági kockázatot jelentő tényező lehet, ha illetéktelen személy megszerzi a felhasználói fiókjához tartozó jelszót, vagy a weblap adminisztrátori jelszavát (közvetlenül, vagy kémprogram segítségével), ezért célszerű a jelszót fejben megjegyezni, papíron vagy elektronikus formában nem tárolni. Célszerű továbbá máshol nem alkalmazott jelszót használni és időnként megváltoztatni.

Szolgáltató a megrendelések teljesítése céljából a következő alvállalkozók szolgáltatásait veszi igénybe:

KBOSS Kft.

www.szamlazz.hu

OTP Mobil Kft.

https://simplepay.hu

Creartwork Kft.

www.creartwork.hu

Sprinter Futárszolgálat Kft.

www.sprinter.hu

Magyar Posta Zrt.

www.posta.hu

Foxpost Zrt.

www.foxpost.hu

A megrendelés teljesítése során az alvállalkozók Általános Szerződési Feltételei az irányadóak, ezekről a fent megadott weboldalakon tájékozódhat.
Szolgáltató az alvállalkozói által okozott károkért teljes körű felelősséget vállal.

 1. Szolgáltató jogosult Vevőnek hírlevelet, vagy egyéb reklám levelet küldeni, amennyiben Vevő regisztrált a weboldalán, és regisztrációkor kifejezetten és önkéntesen hozzájárult adatainak reklám célú felhasználásához. Vevő a hozzájárulását bármikor visszavonhatja. Szolgáltató Vevő adatait harmadik fél részére reklám célból nem adja át.
  Szolgáltató jogosult webáruházában kuponos értékesítést, akciós könyvcsomagos értékesítést, tematikus akciókat, időszakos akciókat ajánlani Vevő részére. Előbbiek Szolgáltató weboldalán nyilvánosan és minden Vevő számára elérhető ajánlatok, azonban Szolgáltató nem köteles minden általa szervezett marketing akcióról Vevőt külön értesíteni.
  Szolgáltató jogosult saját marketingkoncepciójának érvényesítésére, így az általa biztosított engedmények, akciók mértékének és időbeli behatárolásának változtatására. Szolgáltató nem vállal felelősséget ezekből eredő, Vevőt érintő esetleges hátrányokért.
 2. Szolgáltató az általa megadott telefonszámon (+36-1/272-1313) hétköznapokon munkaidőben (hétfőtől csütörtökig 8.00-17.00 óra, pénteken 8.00-13.00 óra között) vevőszolgálatot tart fenn, ahol Szolgáltató fogadja Vevő kérdéseit, észrevételeit. Vevő ezen kívül a weboldalon található kapcsolat űrlapon, illetve Szolgáltató által megadott napraforgo@napraforgokiado.hu e-mail címen kerülhet kapcsolatba Szolgáltatóval.

Érvényes: 2024. árprilis 29-től visszavonásig.