Napraforgó a gyerekkönyvkiadó - Széles kínálat

Blog

Üdvözlünk a Minitanodában! – Az óvodás korú gyerekek iskolai előkészítésének titka

Üdvözlünk a Minitanodában! – Az óvodás korú gyerekek iskolai előkészítésének titka

Sziasztok, kedves szülők és pedagógusok! Ha valaha is gondolkodtatok azon, hogyan készítsétek fel csemetéiteket az iskolai életre, akkor most jó helyen jártok! Ma egy igazán különleges foglalkoztatófüzet-sorozatról fogok mesélni nektek, ami nem más, mint a Minitanoda, a Napraforgó Könyvkiadó gondozásában. Képzeljétek el, hogy ez a sorozat kifejezetten az óvodás korú gyerekek számára készült, hogy segítsen nekik felkészülni az iskolai életre.

Mi is az a Minitanoda?

A Minitanoda egy olyan foglalkoztatófüzet-sorozat, amely három különböző korosztály számára készült: kiscsoportosok, középsősök és nagycsoportosok. Ez azt jelenti, hogy minden gyerkőc talál benne a korának és fejlettségi szintjének megfelelő feladatokat. A füzetek célja, hogy a gyerekek játékos formában tanuljanak meg fontos készségeket, amelyek elengedhetetlenek az iskolai sikerhez.

Miért fontos az iskolai előkészítés?

Az iskolaérettségig vezető út hosszú és gyakorlással van kikövezve. Az olyan készségek, mint a figyelem fenntartása, a feladattudat kialakítása, a számolási készség, a hangok észlelése, valamint a tér- és időbeli tájékozódás mind-mind kulcsfontosságúak az iskolában. És ezeket a készségeket nem lehet elég korán fejleszteni!

Mit kínál a Minitanoda?

A füzetekben található feladatok szülői segítséggel könnyen elvégezhetők, legyen szó kiscsoportos, középsős vagy nagycsoportos gyerekről. Minden egyes feladatot úgy terveztek meg, hogy a gyerekek szórakozva tanuljanak, és közben észrevétlenül fejlődjenek. A feladatok változatosak, így biztosan nem lesz unalmas a tanulás!

Kiscsoportosoknak:

A kiscsoportosok számára a füzetek egyszerűbb, játékos feladatokat tartalmaznak, amelyek segítenek az alapvető készségek, mint a színek, formák és számok megismerésében.

Középsősöknek:

A középsősök számára a feladatok már kicsit összetettebbek, de még mindig játékos formában. Itt már a finommotoros készségek fejlesztése és az alapvető számolási készségek kerülnek előtérbe.

Nagycsoportosoknak:

A nagycsoportosoknak szánt füzetek már az iskolai készségekre fókuszálnak. Számolás, betűk felismerése, egyszerű logikai feladatok – minden, ami az iskolai életre való felkészüléshez szükséges.

Miért válaszd a Minitanodát?

  1. Játékos tanulás: A gyerekek szórakozva tanulhatnak, és észrevétlenül fejleszthetik készségeiket.
  2. Korosztályra szabott feladatok: Minden korosztály számára külön füzetek, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő kihívásokat.
  3. Szülői segítséggel: A feladatok szülői segítséggel könnyen elvégezhetők, így ti is aktívan részt vehettek a gyerekek tanulásában.

Összegzés

Minitanoda foglalkoztatófüzet-sorozat egy fantasztikus eszköz az óvodás korú gyerekek iskolai előkészítéséhez. Ha szeretnétek, hogy csemetéitek magabiztosan lépjenek be az iskola kapuján, és könnyedén vegyék az akadályokat, akkor ne habozzatok kipróbálni ezt a sorozatot. Készítsétek fel őket játékos formában az iskolai életre, és nézzétek, ahogy örömmel és lelkesedéssel tanulnak új dolgokat.

Elő a Minitanodával, élvezzétek a közös tanulás minden pillanatát!